Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης - αποχέτευσης
|
Φωτό από την κινητοποίηση στην ΔΕΥΑΚ |
Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Όταν μιλάμε για σχεδιασμό Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, μιλάμε για στελέχωση εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού. Σημαίνει σχεδιασμό οργάνωσης υπηρεσιών για κάλυψη αναγκών των πολιτών σε ύδρευση αποχέτευση αντιπλημμυρική θωράκιση και περιβαλλοντική προστασία. Σημαίνει καταγραφή πάγιων και μόνιμων θέσεων εργασίας με ανάλογες ειδικότητες για την υποστήριξη των παραπάνω υπηρεσιών. Σημαίνει υπηρεσία ενιαία με οργανωτική δομή και σχέδιο.
Η συζήτηση πού επιχείρησαν μέσα από την συνεδρίαση του ΔΣ (και που δεν τους επιτρέψαμε να πραγματοποιηθεί), είναι στοχευμένη σε παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολαβική εργασία. Προτείνουν κατάργηση θέσεων εργασίας, απαξιώνουν το προσωπικό, με απώτερο σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παραχώρηση της ΔΕΥΑΚ, στον ιδιωτικό τομέα.
Ο διάλογος πού επικαλούνται ότι είχαν ανοίξει μαζί μας, ήταν από την αρχή υπονομευμένος και όχι καθαρός. Η αδιάλλακτη στάση τους όσες φορές συναντηθήκαμε, αποδεικνύει ότι, μας κάλεσαν απλώς για να παρουσιάσουν την πρόταση τους ως αποτέλεσμα διαλόγου και διαπραγμάτευσης.
Εμείς χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, με ποιους έχουμε να κάνουμε και σε ποιο πολιτικό σύστημα ζούμε, τους προτείναμε διέξοδο για να αποφύγουμε την σύγκρουση.
Προτείναμε επαναφορά των θέσεων εργασίας του οργανισμού του 2008, πού οι ίδιοι ψήφισαν και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με νομοθετική ρύθμιση συρρίκνωσε, καταργώντας κενές πού βρήκε λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να κάνουν τον αγώνα μας και δικό τους αγώνα. Είναι αγώνας κάλυψης αναγκών και προστασίας της λαϊκής περιουσίας. Απέναντί μας έχουμε σήμερα τους εργολάβους, αύριο τους ιδιώτες και το μεγάλο Κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι έχουμε εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πού θα μας έφερνε φθηνό ρεύμα. Κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει τα χρήματα του για την κάλυψη των αναγκών μας. Οι εμπειρίες από την παγκόσμια ιδιωτική εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων είναι αρνητική. Χιλιάδες πολίτες έχουν αποκλειστεί από το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο καθαρό νερό, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Ο πλούτος σε δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης και βιολογικού πού έχει δημιουργηθεί σήμερα, είναι δικός μας πλούτος. Τον δημιουργήσαμε τόσο εμείς με την εργασία μας, όσο και οι συμπολίτες μας, μέσα από τις ανταποδοτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.
Αυτόν τον πλούτο καλούμαστε να προστατεύσουμε σήμερα από όλους αυτούς πού καραδοκούν να τον διαχειριστούν για να αποκτήσουν κέρδη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου