Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7:00 μ.μ.


  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Το Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο, όλα τα σωματεία στις ΔΕΥΑ, σε ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη, 6:00 μ.μ., Πλατεία Αριστοτέλους καθώς και την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7:00 μ.μ. στην Ομόνοια.
 Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στους  σχεδιασμούς κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας για την νέα επίθεση στα εργασιακά  δικαιώματα, το χτύπημα στις Απεργίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που ετοιμάζονται να περάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
  Να βάλουμε φρένο στον κατήφορο που έχει πάρει η ζωή μας θυσιάζοντας συνεχώς τα δικαιώματα μας με μόνο σκοπό την θωράκιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
  Να πούμε ΟΧΙ στο  νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των υπόλοιπων μεγαλοκαρχαριών. Η ανάπτυξη τους δεν είναι για εμάς, αντίθετα πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.
  Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. 
  Να μην περάσουν οι νέοι σχεδιασμοί για παραπέρα εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση του νερού με το νέο χαράτσι που επιβάλουν στα τιμολόγια της Ύδρευσης - Άρδευσης, την προώθηση του μοντέλου της κοινωνικής οικονομίας με το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί ύπουλα να προωθήσει την  ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης και ΔΕΥΑ από την πίσω πόρτα.
  Να βάλουμε φρένο στην μόνιμη απαξίωση και διάλυση στη πράξη των υπηρεσιών των ΔΕΥΑ και των Δήμων, με τη απαγόρευση των προσλήψεων, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες-εργολάβους, την εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  Να γυρίσουμε την πλάτη στην  πλειοψηφία της ΠΟΕ ΔΕΥΑ, η οποία στοιχισμένη πλήρως πίσω από την υπονομευτική στάση της πλειψηφίας της ΓΣΕΕ που προσυπογράφει μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ κείμενα για δήθεν Εθνική γραμμή προάσπισης των δικαιωμάτων μας, ακόμα και τώρα σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους του κλάδου ότι κάτι καλό μπορούν να περιμένουν με τους διαλόγους, τις επισκέψεις σε Υπουργούς και τις συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής χωρίς να ετοιμάζουν τον δικό τους αγώνα, να απαντήσουν ανάλογα με την επίθεση που δέχονται να διεκδικήσουν τις απώλειες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, να προασπιστούν την ίδια την δουλειά τους, να εμποδίσουν τα σχέδια για πλήρη εμπορευματοποίηση -ιδιωτικοποίηση του νερού.

  Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά! 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
και
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


Δείτε το ΕΔΩ το κάλεσμα  που απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου